El meu Blog

En aquest blog el que he volgut fer és reunir totes les receptes fàcils que amb la col·laboració de la meva família, amigues i blogs he pogut anar recopilant i provant de fer ,esperant que els agradin a tots.

Us convido a provar de fer-les i a deixar-hi algun comentari i tan aviat com pugui contestaré ,desitjo que us agradi i que gaudiu tant com jo.

Gràcies.

Elena.

Datos personales

martes, 30 de abril de 2013


Orenga
La meva tieta Filo cada any em dona orenga que planta ella i el cull per tot l’any,jo ho he provat ,però no hi ha manera ,es mort cada any,llavors ella mel dona amb flor i jo el passo per la paella i queda com si compres en especies.
 Ingredients :
-orenga
-paella
Preparació:
Agafem la paella i la posarem al foc mig (sense res) ,quan estigui una mica calenta hi tirarem l’orenga passant-lo abans per les mans tancades com si el rebreguéssim i el deixem caure dins la paella ,amb paciència l’anirem remenant amb una cullera de fusta(alerta perquè es pot cremar ) i veurem que poc a poc aniran caient els troncs i es separaran de la flor i nomes quedarà la flor ,seguidament ho traurem del foc i netejarem dels troncs i cap un pot d’espècies net.




Coliflor a Feira
Normalment quan fem coliflor anem treien la flor i el tronc el deixem o el courem ben petit ja que sol ser dur,doncs buscant vaig trobar Aquesta recepta i vaig pensar que podia estar be,i la veritat que no està gens malament.

Ingredients:
-el tronc de la coliflor
-2 patates
-sal gruixuda,pimenton dolç i picant i oli d’oliva.

Preparació:
no hi ha la patata,només la coliflor.
Tallem el tronc a rodanxes de uns 3 mm aproximadament. Posem una olla amb aigua i la posem a bullir llavors tirem la coliflor i esperem entre 5 i 10 minuts per comprovar si comencen a estar toves llavors serà el moment de tirar les patates pelades i tallar-les més gruixudes que la coliflor  i deixem que es cogui conjuntament.
Quan estigui ho traiem i colem ,seguidament posem la patata en un plat hi tirarem sal una mica d’oli i de pimenton  hi posem les rodanxes de la coliflor i repetim l’operació de sal ,oli …
I ja està aquí tenim el falç pop jejeje
És diferent.





Bunyols de vent

No els havia fet mai ,però al final aquest any ho he provat I he de dir que a casa I als de for a els han agradat molt a tots.

Ingredients:
-125 ml d’aigua
-125 ml de llet
-75 grs de mantega
-25 grs de sucre
Un polsim de sal
-un tros de pell de llimona
-150 grs de farina (la tindrem pesada)
-1 culleradeta petita de “levadura Royal”
-200 grs en ous ( 3 de grans)
-sucre per reboçar.
-oli de girasol per fregir.

Preparació  en thermomix :
Hi posarem dins del got l’aigua,la llet ,la mantega,et tros de llimona ,la sal i el sucre,programem 4 minuts 30 segons a 100º a velocitat 2,quan acabi pararem la maquina.
Hi tirarem de cop la farina i el llevat ,barrejarem 10” (segons)en V4.Treurem el vas de la thermomix i el deixarem refredar la massa uns 15 ‘(minuts).
Quan hagi passat el temps tornarem a posar el got al seu llos a la maquina.
En un plat posarem un ou i el batrem ,tindrem la maquina a v.4 i tirarem el ou batut,farem el mateix amb els altres ous ,però tenim en compte que fins que el primer no estigui ben barrejat amb la massa no tirarem el següent ou batut. Deixarem reposar la massa 10 ‘.
Tindrem una paella al foc amb força oli de girasol calent sense que surti fum ,i agafarem dues culleres  per donar forma als bunyols i farem una bola com puguem (sincerament a mi no em sortien rodones era més ovalat ,però una vegada fregit no et fixes si és rodo o no ),quan tinguem les boles fetes cap a l’oli  que el tindrem a foc mig-baix perquè així es faran de dins. el tamany serà el d’una castanya ja que desprès creixent  i per això el que hem de fer és no tirar gaires de cop,això per a mi és el més pesat ja que com que has de fer –ho poc a poc és fa llarg ,però a l’hora de menjar-los te n’oblides. Una altre cosa a tenir en compte és que si hi posem força alçada d’oli  els bunyols es giraran ells sols ,però de totes maneres jo amb una cullera de fusta els anava ajudant a girar,quan veus que no s’inflen més i tenen el color de la foto això vol dir que ja el pots treure a un plat amb paper de cuinar ja que deixaran molt oli.
Quan els treus ja el pots re boçar-los de sucre ,jo no els he fet farcits de res però hi podem posar nata , crema ,xocolata …





PIRULETAS DE CARAMEL
Aquestes piruletes tenen molt èxit a casa meva ,ja veureu que fàcils son de fer.

Ingredients:
-un paquet de caramels de vidre (els que jo faig servir son del Mercadona)
-pals de piruleta petits
-paper de forn

Preparació:
El que farem primer és preescalfar el forn a 135º.Posem un paper de forn a una safata.
abans d'anar al forn,també les podem posar de tres en tres.
Col·loquem els caramels de tres en tres o de dos en dos com nosaltres ens agradin més,haurem de tenir en compte de deixar un espai entre caramel i caramel ja que desprès quan surtin del forn haurem d’afegir els Pals i també perquè quan es desfacin ,no s’enganxin les unes amb les altres.

Les tindrem dins del forn uns 6 minuts aproximadament ,haurem d’estar vigilant-les ja que si es desfan molt seran molt primes i es trencaran fàcilment(sentirem com es trenquen ,però no passa res).

Quan hagi passat el temps les traurem del forn i posarem el pal dins la piruleta és important no deixar que es refredin perquè llavors no es podran col·locar,seguidament les deixem refredar del tot i les retirem del paper del forn i ja està,veieu com és fàcil.

queden de formes imperfectes ,però estan molt bones.