Un postra
que a cop d’ull sembla difícil ,però no ho es.
El vaig fer
per la nit de Nadal.
Ingredients per
4 persones.
-
2 mangos madurets.
-
2 cullerades de curd lemon o “crema pastelera”
-
24 gerds (o qualsevol altre fruit que us agradi ,maduixes ..)
-
Sucre glas i canyella.
El primer
que hem de fer és la crema o el curd lemon ,jo vaig fer el curd amb la
thermomix,també es pot comprar fet.
Amb Aquesta quantitat
va sobrar ,però desprès te la pots menjar amb qualsevol altre postra com creps
,pastissos …
Ingredients Lemond
Curd:
- 250 grs de
sucre
- la pell d’una
llimona (sense la part blanca).
- 175 grs de
suc de llimona
- 120 grs de
mantega
- 4 ous.
Preparació:
Posem el
sucre al vas de la thermomix i polvoritzem
programant 30 segons a velocitat 5/10. Afegim la pell de la llimona i
repetim 30 seg ,v:5/10.
A continuació
afegim el suc de la llimona ,la mantega i els ous i programem 20 minuts a 90º
velocitat 4.
Per fer-lo
servir deixarem que es refredi.
preparació tradicional del Lemond curd
Els ingredients
són els mateixos. Agafarem un bol gran i batrem els ous i seguidament anirem
afegint la resta d’ingredients anirem barrejant fins que quedi una massa
uniforme. Agafarem un bol de vidre i el posarem a bany maria a foc lent i
anirem remenant amb unes varetes( barillas ) fins que la barreja adquireixi una
textura com la de una crema pastelera. L’estona aproximada van ser de 40 minuts
remenant ,deixarem refredar i guardat a la nevera aguanta una setmana en un pot
de vidre.
Comencem a muntar
el plat ,obrirem el mango amb dos talls lo mes enganxats al os ,traiem els
talls i el pelem i el tallem fi (amb les fotos ho veureu millor). Posem una
base de mango i agafem tres gerds i les tallem i les anem posant a sobre del mango i a sobre
d’aquests unes cullerades de Lemon Curd i tornem a fer una altre capa de mango i de gerds ,però Aquesta vegada sense tallar i
podem posar per decorar sucre glas (que és sucre polvoritzat amb el molinet de Café
o la thermomix),canyella o una fulla de menta …
A mi personalment
em va agradar molt.
Añadir leyenda |
No hay comentarios:
Publicar un comentario