El meu Blog

En aquest blog el que he volgut fer és reunir totes les receptes fàcils que amb la col·laboració de la meva família, amigues i blogs he pogut anar recopilant i provant de fer ,esperant que els agradin a tots.

Us convido a provar de fer-les i a deixar-hi algun comentari i tan aviat com pugui contestaré ,desitjo que us agradi i que gaudiu tant com jo.

Gràcies.

Elena.

Datos personales

martes, 30 de abril de 2013



Bunyols de vent

No els havia fet mai ,però al final aquest any ho he provat I he de dir que a casa I als de for a els han agradat molt a tots.

Ingredients:
-125 ml d’aigua
-125 ml de llet
-75 grs de mantega
-25 grs de sucre
Un polsim de sal
-un tros de pell de llimona
-150 grs de farina (la tindrem pesada)
-1 culleradeta petita de “levadura Royal”
-200 grs en ous ( 3 de grans)
-sucre per reboçar.
-oli de girasol per fregir.

Preparació  en thermomix :
Hi posarem dins del got l’aigua,la llet ,la mantega,et tros de llimona ,la sal i el sucre,programem 4 minuts 30 segons a 100º a velocitat 2,quan acabi pararem la maquina.
Hi tirarem de cop la farina i el llevat ,barrejarem 10” (segons)en V4.Treurem el vas de la thermomix i el deixarem refredar la massa uns 15 ‘(minuts).
Quan hagi passat el temps tornarem a posar el got al seu llos a la maquina.
En un plat posarem un ou i el batrem ,tindrem la maquina a v.4 i tirarem el ou batut,farem el mateix amb els altres ous ,però tenim en compte que fins que el primer no estigui ben barrejat amb la massa no tirarem el següent ou batut. Deixarem reposar la massa 10 ‘.
Tindrem una paella al foc amb força oli de girasol calent sense que surti fum ,i agafarem dues culleres  per donar forma als bunyols i farem una bola com puguem (sincerament a mi no em sortien rodones era més ovalat ,però una vegada fregit no et fixes si és rodo o no ),quan tinguem les boles fetes cap a l’oli  que el tindrem a foc mig-baix perquè així es faran de dins. el tamany serà el d’una castanya ja que desprès creixent  i per això el que hem de fer és no tirar gaires de cop,això per a mi és el més pesat ja que com que has de fer –ho poc a poc és fa llarg ,però a l’hora de menjar-los te n’oblides. Una altre cosa a tenir en compte és que si hi posem força alçada d’oli  els bunyols es giraran ells sols ,però de totes maneres jo amb una cullera de fusta els anava ajudant a girar,quan veus que no s’inflen més i tenen el color de la foto això vol dir que ja el pots treure a un plat amb paper de cuinar ja que deixaran molt oli.
Quan els treus ja el pots re boçar-los de sucre ,jo no els he fet farcits de res però hi podem posar nata , crema ,xocolata …



No hay comentarios:

Publicar un comentario