tartar de salmó |
Aquesta
recepta és molt fàcil de preparar i per aquets dies de festes és perfecte.
Ingredients:
-
500
grs de salmó fresc.
-
2
advocats
-
Un
ramillet de cibulet
-
Sal.
-
Una
llima ( el suc o la ratlladura)
-
Un
tomàquet
-
Una
mica de pebre negre
-
Reducció
de vinagre de mòdena.
Per la vinagreta:
-
4
cullerades de oli d’oliva verge extra
-
1
cullerada de salsa de soja
-
1
cullerada petita del vinagre que més us agradi i que tingueu a casa.
-
1
cullerada petita de mostassa dijon (a vegades no li poso ,personalment no mi
agrada tant ,però en les receptes que tinc i surt )
Preparació:
El que hem de fer primer és tenir el peix net de pell i
espines ,seguidament el tallarem a trossos petits i els posem en un bol que hi càpiga
el peix i que podem treballar-lo dins .
Ratllarem la llima i la posar-me per sobre del salmó i
afegirem sal i una mica de pebre negre ,remenarem perquè el salmó comenci a
marinar ho taparem amb plàstic film i ho guardarem mentre preparem la vinagreta
a la nevera.
Agafem un bol més petit que l’anterior i farem la
vinagreta amb l’oli ,amb la soja ,el
vinagre ,la mostassa (optatiu) i jo el que m’agrada molt és el gingebre que
també l’afegirem aquí,amb una forquilla ho batrem per fer emulsionar la
vinagreta.
Rentem el tomàquet i traurem les llavors i el tallarem a la
mateixa mida que el salmó.
Fem el mateix amb l’advocat.
Traiem el salmó de la nevera i afegirem la vinagreta i
remenaren .
Piquem petit el cibulet.
Agafem un aro de la mida i forma desitjada i començarem a muntar
el tàrtar, posarem primer el advocat ,seguidament el tomàquet i desprès el salmó i a sobre hi posem el cibulet
.Traiem l’aro i pintem amb vinagre balsàmic sobre el tàrtar i el plat i ja el
podem servir.
També podem acompanyar-lo amb fulles de diferents classes
d’enciams ,amb ous de salmó o el que més us vingui de gust..
Tot el que hem fet amb el salmó també és pot fer amb la
tonyina.
Està molt bó.
Font: he seguit la recepta del blog de cuina “ De camino a mi
cocina “ ,amb algun petit canvi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario