LACÓN COCIDO
Aquesta recepta me la va ensenyar a fer la meva cosina Rosa. molt fàcil i dona joc .
Ingredients:
- 1 Lacon fresc.
- sal gruixuda ( a poder ser ).
- all i julivert.
- oli d'oliva verge.
- 2 gots de vi blanc (opcional).
preparació:


Quan hagin passat unes 2 hores el traurem per comprovar com està ,jo amb una agulla de fer mitja que tinc per comprovar els pastissos ,el vaig punxin per comprovar si treu suc si és així el torno dins ja que voldrà dir que encara no està fet del tot.
Alguna vegada el que també he fet és que quan porta uns 60 minuts és tirar per sobre un parell de gots de vi blanc que també li quedarà bé i ajudarà a la salsa a espessar millor i que al refredar-se serà gelatinosa,de tant en tant el que si s'ha de fer és de tant en tant amb un cullerot agafar la salsa que fa el lacón i anar tirant per sobre ,es pot fer les vegades que un vulgui. Si és molt gran pot ser que trigui a fer-se 3 hores bones ,però no et dona feina ja que només has de comprovar que estigui cuit.
L'endemà quan estigui fred es pot tallar a làmines primes ,es posa amb una safata i es tira la salsa per sobre,es pot menjar calent o fred. El que jo he fet també es que com que solen ser molt grans és congelar els talls amb una mica de salsa i ja tens un plat per un altre dia,o també fer entrepans ,que estan boníssims.

Ha de ser molt bo,va molt bé fer coses al forn... sembla que no dóna tanta feina...
ResponderEliminar