El meu Blog

En aquest blog el que he volgut fer és reunir totes les receptes fàcils que amb la col·laboració de la meva família, amigues i blogs he pogut anar recopilant i provant de fer ,esperant que els agradin a tots.

Us convido a provar de fer-les i a deixar-hi algun comentari i tan aviat com pugui contestaré ,desitjo que us agradi i que gaudiu tant com jo.

Gràcies.

Elena.

Datos personales

domingo, 2 de octubre de 2011

Lacon cocido


 LACÓN COCIDO

Aquesta recepta  me la va ensenyar a fer la meva cosina Rosa. molt fàcil i dona joc  .

Ingredients:

- 1 Lacon fresc.
- sal gruixuda ( a poder ser ).
- all i julivert.
- oli d'oliva verge.
- 2 gots de vi blanc (opcional).

preparació:
El primer que hem de fer és la nit abans amb el all ,l'oli i el julivert (el que faig servir jo és el que tinc a la nevera ja preparat i que ja us vaig deixar la recepta ),amb un pinzell pintar molt bé el "lacón",que quedi ben impregnat,jo el poso a la safata que ja faré servir l'endemà per posar-lo al forn,també i posarem la sal gruixuda,el que també faig és agafar un ganivet no gaire gran i amb la punta faig talls en les quals hi poso l'all el julivert ,l'oli i sal ,perquè així entri bé dins la carn,podeu fer els talls que vosaltres vulgueu i el posarem amb la part que no hi ha pell cap amunt  i  el tapo amb paper film i cap a la nevera fins l'endemà al matí.
Al matí el traurem de la nevera i també el film  ,llavors jo solo agafar el preparat de julivert i li torno a posar per arreu ,i també el banyo amb oli per sobre i  a la safata i res més directe cap el forn que ja tindrem ben calent ,jo el poso al principi perquè s'escalfi a 250º i amb aquesta temperatura li tinc uns 30 o 40 minuts,seguidament baixo a 180º  i vaig controlant que quedi daurat però sense que es cremi .
Quan hagin passat unes 2 hores el traurem per comprovar com està ,jo amb una agulla de fer mitja que tinc per comprovar els pastissos ,el vaig punxin per comprovar si treu suc si és així el torno dins ja que voldrà dir que encara no està fet del tot.
Alguna vegada el que també he fet és que quan porta uns 60 minuts és tirar per sobre un parell  de gots de vi blanc que també li quedarà bé i ajudarà a la salsa a espessar millor i que al refredar-se serà gelatinosa,de tant en tant el que si s'ha de fer és de tant en tant amb un cullerot agafar la salsa que fa el lacón i anar tirant per sobre ,es pot fer les vegades que un vulgui. Si és molt gran pot ser que trigui a fer-se 3 hores bones ,però no et dona feina ja que només has de comprovar que estigui cuit.

L'endemà quan estigui fred es pot tallar a làmines primes ,es posa amb una safata i es tira la salsa per sobre,es pot menjar calent o fred. El que jo he fet també es que com que solen ser molt grans és congelar els talls amb una mica de salsa i ja tens un plat per un altre dia,o també fer entrepans ,que estan boníssims.

Bé espero que us agradi ,bon profit!



1 comentario:

  1. Ha de ser molt bo,va molt bé fer coses al forn... sembla que no dóna tanta feina...

    ResponderEliminar