El meu Blog

En aquest blog el que he volgut fer és reunir totes les receptes fàcils que amb la col·laboració de la meva família, amigues i blogs he pogut anar recopilant i provant de fer ,esperant que els agradin a tots.

Us convido a provar de fer-les i a deixar-hi algun comentari i tan aviat com pugui contestaré ,desitjo que us agradi i que gaudiu tant com jo.

Gràcies.

Elena.

Datos personales

sábado, 21 de enero de 2012

Pastí de xocolata



Pastis de xocolata per l’aniversari dels meus bessons, ja tenen 10 anyets ,com passa el temps...

Pa de pessic:
-3 ous
-220 grs de sucre
-185 grs de mantega
-1 culleradeta d’essència de vainilla
-160 grs de llet
-80 grs de cacau en pols
-300 grs de farina
-1 sobre de llevat (royal, es el que faig servir sempre)
Glacejat de vainilla:
-240 grs de sucre glas
-20 grs de mantega
-30grs de llet
Glacejat de xocolata:
-240 grs de sucre glas
-20 grs de mantega
-30 grs d’aigua
-30 grs de cacau en pols

Preparació
El que farem primer es encendre el forn perquè quan hi posem el pastis ja estigui ben calent,primer ho posarem a 200 º i desprès quan li posem dins a 180º. Agafarem un motllo de uns 20 cm i li posarem uns 20 grs de mantega i cap el forn a que es desfaci ,ull !!!  que si el forn es molt calent es pot cremar la mantega i llavors l’haureu de llançar i tornar a fer-ho ,ja que si no podria fer que el pastis i tingues un punt de cremat. Quan ho traguem ho farem passar per tot el motllo juntament amb un pinzell perquè així arribi a tots els racons del motllo i farà que a l’hora de desemmotllar  el pastis surti bé.
Agafarem el cacau , el llevat i la farina dins el vas 15 sg V6,ho traurem i reservarem. I posarem els ous i el sucre 2 min. V2.Seguidament afegirem la mantega 1 min 37º V3. Afegirem la llet i el que havíem reservat ( el cacau ,llevat i farina) 15 sg a V6. Ara hi  avocarem tot lo del vas al motllo i cap el forn.
Jo poso a d’alt i a baix uns 45 min a 180º,però cada forn és diferent I a partir d’aquets minuts obrirem el forn (abans no, perquè podríem fer que pares la cocció del pastis )i jo tinc una agulla de fer mitja que faig servir per punxí els pastissos i d’altres per saber si ja estan al punt,si l’agulla surt seca és que ja esta si surt amb una mica de la pasta del pastis ,es que hem de deixar una estona més,bé i a partir d’ara anar comprovant sovint.

Preparació dels glacejats:
Es fan tots dos de la mateixa manera,tots els ingredients 5 min a 100º a V2.
Primer farem el de color blanc i el posarem per sobre del pastis ,una vegada ja estigui fred,deixar que s’endureixi i repetir l’operació amb el de xocolata.

Nota: el sucre glas es fa posant una quantitat de sucre al vas i es tritura amb velocitat progressiva fins a 10 ,durant uns 10 segons.
una petita errada ,la foto està feta des de l'altre banda i el nº es veu del reves.

El resultat va ser aquest i no va quedar res. Espero que us  hagi agradat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario