El meu Blog

En aquest blog el que he volgut fer és reunir totes les receptes fàcils que amb la col·laboració de la meva família, amigues i blogs he pogut anar recopilant i provant de fer ,esperant que els agradin a tots.

Us convido a provar de fer-les i a deixar-hi algun comentari i tan aviat com pugui contestaré ,desitjo que us agradi i que gaudiu tant com jo.

Gràcies.

Elena.

Datos personales

martes, 24 de septiembre de 2013



Melmelada de cireres

Ingredients:
-         600 grs de cireres sense os (desprès explicarem com treure’ls)
-         450 grs de sucre.
-         El suc de mitja llimona.

Preparació de manera tradicional:

 Agafarem les cireres i les rentarem molt bé i haurem de treure els pinyols de les cireres i les triturarem amb el turmix. Hi ha gent que no les tritura del tot perquè els agrada trobar trossets ,això ja és cosa de cadascú.
Posarem en un cassó les cireres triturades  amb el sucre i el suc de mitja llimona i al foc suau (4 o 5 en vitroceràmica) uns 30/35 minuts i el que és molt important és que no haurem de deixar de remenar sempre amb cullera de fusta perquè sinó sens enganxarà al cassó i ens espatllarà la melmelada.
Sempre hem d’estar pendent del que estem cuinant sobretot si és la primera vegada i no sabem com ens sortirà.
La melmelada quan es refreda es qualla més per tant hem de pensar que quan apaguem el foc  la consistència canviarà .
Doncs ja està ara ja tindrem els pots esterilitzats i els podrem omplir ,tapar i els posarem en una olla que hi càpiguen bé i que es pugui posar uns 4 dits per sobre dels pots d’aigua per puguem fer el buit bé ,jo els deixo 40 minuts a partir de que comencen a bullir.

Preparació amb la thermomix:

Posem les cireres en la thermomix i triturem a vel/3 uns 30 segons (has de mirar que s’hagin separat els pinyols de la polpa ,i si veus que encara n’hi ha uns quants sense separar-se ,hi programes uns segons més ) ,el que no s’ha de fer és posar a més velocitat perquè pot ser que es triturin els pinyols).
Bé ara amb paciència el que farem és separar la cirera del pinyol.
Posem les cireres en el vas de la thermomix i triturem uns segons en vel/ 4 ,anirem mirant la consistència i si volem més triturades doncs uns segons més.
Afegim al vas el sucre i el su de llimona i 20 min/ varoma / vel/1.
Si veiem que  ens ha quedat molt liquida el que podem fer és posar uns minuts més.
Els 5 minuts últims el que vaig fer és treure el cubilet i posar el “cestillo “ per si cas salpiques.
I com ja he explicat abans la posarem en pots i al bany maria. Sol aguantar bé 1 any. I perdoneu ,però les fotos no és lo meu.
Més endavant explicaré de on he tret les etiquetes personalitzades que he fet servir per les conserves d'aquest any.
Espero que us hagi agradat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario