Melmelada de cireres
-
600 grs de cireres sense os (desprès explicarem
com treure’ls)
-
450 grs de sucre.
-
El suc de mitja llimona.
Preparació
de manera tradicional:
Agafarem les cireres i les rentarem molt bé i
haurem de treure els pinyols de les cireres i les triturarem amb el turmix. Hi
ha gent que no les tritura del tot perquè els agrada trobar trossets ,això ja
és cosa de cadascú.
Posarem
en un cassó les cireres triturades amb
el sucre i el suc de mitja llimona i al foc suau (4 o 5 en vitroceràmica) uns
30/35 minuts i el que és molt important és que no haurem de deixar de remenar
sempre amb cullera de fusta perquè sinó sens enganxarà al cassó i ens
espatllarà la melmelada.
Sempre
hem d’estar pendent del que estem cuinant sobretot si és la primera vegada i no
sabem com ens sortirà.
La
melmelada quan es refreda es qualla més per tant hem de pensar que quan apaguem
el foc la consistència canviarà .
Doncs
ja està ara ja tindrem els pots esterilitzats i els podrem omplir ,tapar i els
posarem en una olla que hi càpiguen bé i que es pugui posar uns 4 dits per
sobre dels pots d’aigua per puguem fer el buit bé ,jo els deixo 40 minuts a
partir de que comencen a bullir.
Preparació amb la
thermomix:
Posem
les cireres en la thermomix i triturem a vel/3 uns 30 segons (has de mirar que
s’hagin separat els pinyols de la polpa ,i si veus que encara n’hi ha uns
quants sense separar-se ,hi programes uns segons més ) ,el que no s’ha de fer
és posar a més velocitat perquè pot ser que es triturin els pinyols).
Bé
ara amb paciència el que farem és separar la cirera del pinyol.
Posem
les cireres en el vas de la thermomix i triturem uns segons en vel/ 4 ,anirem
mirant la consistència i si volem més triturades doncs uns segons més.
Afegim
al vas el sucre i el su de llimona i 20 min/ varoma / vel/1.
Si
veiem que ens ha quedat molt liquida el
que podem fer és posar uns minuts més.
Els
5 minuts últims el que vaig fer és treure el cubilet i posar el “cestillo “ per
si cas salpiques.
I
com ja he explicat abans la posarem en pots i al bany maria. Sol aguantar bé 1
any. I perdoneu ,però les fotos no és lo meu.
Més endavant explicaré de on he tret les etiquetes personalitzades que he fet servir per les conserves d'aquest any.
Espero
que us hagi agradat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario