Olis d’oliva aromàtics
Ja fa uns dos anys que em preparo diferents olis
aromatitzats amb diferents especies que
jo mateixa cultivo com és el cas de la alfàbrega,l’orenga ,el romaní , el timó
i també ho combino amb tomàquets cherrys ,alls ,pebre ,canyena i fins i tot
amb ceps que em van regalar.
També aprofito i en faig uns quants de més i em serveixen per fer un
regalet.
Els olis els podem prepara
de diferents maneres ; in fusionant , triturant les espècies seques o com jo
que vaig pel camí ràpid que és agafar l’oli i posar els ingredients i deixar que passin
unes setmanes en un lloc sec i fosc.
Assumpció espero que t'agradin ,i ja m'explicaras.
Ingredients que necessitem per fer els olis:
-
herbes aromàtiques
-
oli d’oliva verge extra
-
recipient de vidre (ampolles ,
pots ,això si de vidre)
-
pebre
-
tomàquets
-
alls
-
cayena … i tot el que nosaltres
ens pugui agradar.
començarem per
OLI D’ORENGA:
Per fer aquest oli el que
necessitem és orenga fresc (si no tenim
de fresc podem fer servir el sec) ,el tallarem i el rentarem amb un fil d’aigua
,i deixarem que s’eixugui a sobre d’un paper de cuina. A casi bé tots els olis
els hi poso alls ,a uns més que a d’altres ,però ens agrada el gust que hi
deixa ,sempre sense pelar ,però si aixafats amb el ganivet. I l’ ingredient més important un bon oli d’oliva verge extra.
-
½ litre d’oli d’OVE
-
3 grans d’all
-
Orenga fresc o sec .
-
Ampolla de vidre.
Agafarem i jo hi poso
primer tots els ingredients i l’últim omplo amb l’oli. Hi deixarem aquesta
ampolla en un lloc sec I fosc com a mínim unes 3 setmanes perquè Així l’oli
pugui agafar tot el sabor dels ingredients ,si vols ho pots deixar més temps i agafarà
més gust ,això dependrà de si t’agrada més fort el gust o no. I com amb tots
haurem de prendre nota de si la quantitat que hem fet servir ens ha agradat com ha quedat l’oli ,Aixa la pròxima vegada
sabrem si necessita més o menys d’alguns ingredients
Aquest oli el podrem fer
servir per amanir plats de :
-
peix
-
pasta
-
verdures
No hay comentarios:
Publicar un comentario