El meu Blog

En aquest blog el que he volgut fer és reunir totes les receptes fàcils que amb la col·laboració de la meva família, amigues i blogs he pogut anar recopilant i provant de fer ,esperant que els agradin a tots.

Us convido a provar de fer-les i a deixar-hi algun comentari i tan aviat com pugui contestaré ,desitjo que us agradi i que gaudiu tant com jo.

Gràcies.

Elena.

Datos personales

martes, 24 de septiembre de 2013



  OLI D’ALFÀBREGA









ELS INGREDIENTS PER FER AQUEST OLI SÓN:

-         ½ litre d’Oli OVE
aquesta és la meva planta d'alfàbrega
-         Uns 30 grs d’alfàbrega fresca (també pot ser seca ,llavors dos grapats ,i això haurem de controlar-lo si per la pròxima vegada hem d’afegir més o menys)
-         Una ampolla de vidre.
-         3 grans d’all.



 La preparació d’aquest oli és com l’anterior agafarem tots els ingredients i els posarem a dins de l’ampolla i l’últim que farem és omplir-la amb l’oli i tapar. 
fulles netes.

Si l’alfàbrega és fresca la tallarem i la netejarem amb un paper de cuina ,si la fulla és molt bruta hi passarem un fil d’aigua i deixarem que s’eixugui a sobre d’un paper de cuina ,sense fregar la fulla perquè podria perdre l’ aroma ,esperarem a que estigui seca per fer-la servir.




Com tots els olis que faig ho deixarem macerar unes 3 setmanes o més en un lloc sec i fosc (pot ser dins d'un armari de la cuina ),si el deixem més no passa res. I com amb tots haurem de prendre nota de si la quantitat que hem fet servir ens ha agradat  com ha quedat l’oli ,Així la pròxima vegada sabrem si necessita més o menys d’alguns ingredients.

Aquest oli el farem servir :
-         plats de pasta
-         pizzes
-         amanides…





1 comentario: