OLI D’ALFÀBREGA
ELS INGREDIENTS PER FER AQUEST OLI SÓN:
-
½ litre d’Oli OVE
aquesta és la meva planta d'alfàbrega |
-
Uns 30 grs d’alfàbrega fresca
(també pot ser seca ,llavors dos grapats ,i això haurem de controlar-lo si per
la pròxima vegada hem d’afegir més o menys)
-
Una ampolla de vidre.
-
3 grans d’all.
La preparació d’aquest oli és com l’anterior
agafarem tots els ingredients i els posarem a dins de l’ampolla i l’últim que
farem és omplir-la amb l’oli i tapar.
fulles netes. |
Si l’alfàbrega és fresca
la tallarem i la netejarem amb un paper de cuina ,si la fulla és molt bruta hi passarem
un fil d’aigua i deixarem que s’eixugui a sobre d’un paper de cuina ,sense
fregar la fulla perquè podria perdre l’ aroma ,esperarem a que estigui seca per
fer-la servir.
Com tots els olis que faig
ho deixarem macerar unes 3 setmanes o més en un lloc sec i fosc (pot ser dins d'un armari de la cuina ),si el deixem
més no passa res. I com amb tots haurem de prendre nota de si la quantitat que
hem fet servir ens ha agradat com ha
quedat l’oli ,Així la pròxima vegada sabrem si necessita més o menys d’alguns
ingredients.
Aquest oli el farem servir
:
-
plats de pasta
-
pizzes
-
amanides…
molt bo
ResponderEliminar